Tuz, vücut için gerekli bir element olsa da fazla tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan, aşırı tuz tüketiminin yol açtığı hastalıklara dikkat çekerek, uyardı.

HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARIYOR
Aşırı tuz tüketiminin birçok hastalığın temel nedeni olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kılıçaslan, Türkiye’deki tuz tüketim miktarının endişe verici seviyede olduğunu belirterek, şöyle dedi: “Tansiyon yüksekliği, böbrek hastalıkları, kalp damar hastalıkları ve inme gibi birçok ciddi sağlık problemi fazla tuz tüketimiyle bağlantılıdır.”

DİKKAT EDİYOR MUSUNUZ?
Birçok kişinin yemeklerde tuz kullanımına dikkat ettiğini, ancak farkında olmadan gizli tuz kaynaklarından fazla miktarda tuz aldığını söyleyen Prof. Dr. Kılıçaslan, “Turşu, salamura gıdalar, şarküteri ürünleri, çerezler, hatta tuzlu ayran ve şalgam bol miktarda tuz içeriyor. Bu gıdalar farkında olmadan tuz tüketimimizi artırır. Bu yüzden işlenmiş, tuzlu gıdalardan uzak durmalıyız” diye konuştu.


















