Yoğurdun üzerine bir tutam serpin! Yağları 15 güne cayır cayır yakıyor

spot_img


Çörek otu; bol miktarda karbonhidrat, yağ ve protein içerir. A, B1, B2, B3, B6, B9 ve C vitaminlerini, kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor, sodyum, manganez, demir, çinko gibi vitamin ve mineralleri barındırır.

Çörek otunun tohumunun taneleri, tansiyonun düzenlenmesinde, yağ metabolizması üzerine olan etkisiyle kan lipid seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur. Yapılan çalışmalara göre, kötü kolesterol ve total kolesterol seviyelerini önemli oranda azalttığı gözlemlenmiştir.

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine destek olur. Ülsere neden olan helikobakter pilori isimli enfeksiyonuna karşı yararlı olabilir.

Çörek otu; kan şekerini dengeler, obeziteyi engeller. Metabolizmayı hızlandırır, bağırsakların düzgün bir biçimde çalışmasında etkilidir.

Sedef, egzama ve akne gibi cilt rahatsızlıklarının iyileştirilmesine yardımcı olur. Diyabet, saman nezlesi, astım gibi hastalıkların giderilmesinde etkilidir.

UYARI: Hassasiyeti olanların, alerjisi olan kişilerin ve hamilelerin tüketmesi tavsiye edilmez. Diyetinize dahil etmeden önce doktorunuzdan onay almanız gerekmektedir.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img